mar 232011
 

Årydsjöns Fiskevårdsområde hade årsmöte den 16 mars 2011 i klubbstugan i Furuby.

Ordinarie ledamöter i styrelsen för 2011 är Hans Gjörloff, ordförande, Dennis Knutsson, Johan Johansson, Bertil Aronsson och Kjell Ljunggren.
Man konstaterade att det är omt om kräftor i sjön samtidigt som det är svårt att få tag i kräftyngel för utplantering. 30 000 kr finns avsatta för utsättning av kräftor. För de som har eget fiskevatten blir det kräftfiske från den 5 augusti. På samfällda vatten fiskas 2 helger i augusti.

Nu kan man köpa fiskekort i affären i Åryd. För fiske i Årydsjön gäller följande regler (2011):

Kast och mete 150 kr årskort (Gästkort till ordinarie kort 150 kr, gäller hela året)
Nätfiske 300 kr årskort (1 juni – 31 december)
Kast och mete 50 kr dygnskort
Ungdomar upp till 18 år fiskar gratis.

I sjön finns gös, abborre och gädda. Max 2 gösar per dygn. Minimimått 40 cm.
Under året kommer antalet fisketillsyningsmän att utökas.

  One Response to “Fiske i Årydsjön”

  1. Hej!

    Jag har börjat fiska en del i den vackra sjön i Åryd och har hittat en outmärkt sten mitt i utfartsleden från båthamnen i Åryd. Nu vet jag vart den är men andra kan riskera att köra på den då den nu, när det är lågt vatten, ligger max 20 cm under vattenytan. Jag har ingen aning vem det är som har ansvar eller intresset att märka ut den men jag hjälper gärna till och visar vad den är om ni hör av er till mig på 0705277010 eller via mail.

    Mvh Tomas Vaedelund

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)