jun 092020
 

PROGRAM för vår allra första Trädgårds- och Odlingsdag i Åryd nu på söndag 14 juni!  
Aktiviteterna pågår mellan 11-15. 
——————————————
CAFÉ MASUGNEN 
Cafét erbjuder enklare kaffeservering i det fria
——————————————
NATUREN – DEN STORA TRÄDGÅRDEN
Hemmesjö hembygdsförening visar hur man samlade växter förr. Bilder ur handmålad flora – målad av Alfred Johansson i Risinge för 100 år sedan.
Masugnsvägen 12, Åryd
——————————————
ÖPPNA TRÄDGÅRDAR:
Karta kommer strax! Det kommer finnas ett antal öppna trädgårdar i Åryd som alla är välkomna att besöka. Är det många inne i trädgården väntar ni utanför på er tur. Vi kommer dela ut fina flaggor till alla deltagande trädgårdar, som man sätter ut vid sin trädgård på trädgårdsdagen. 
——————————————
TIPSPROMENAD:
En rolig tipsrunda som är öppen för alla att gå. Man startar och går i mål vid masugnen. Fina priser! (Vi rättar i efterhand och ni får gå och hämta ert pris i affären vid tillfälle). 
——————————————
VÄXTBINGO:
Gå på upptäcksfärd, ha roligt, leta och lär varandra om olika växter som vi har vilt växande här i Åryd! Ni tar en bingobricka med namn på växter, som ni sedan antingen plockar och tar med er tillbaka och visar upp, eller fotar med mobilen. Start och mål är även detta vid Masugnen. En spännande upptäcktsfärd för stora och små! Vi rekommenderar blandade åldrar och att ni går tillsammans (barn + vuxna + mor/farföräldrar tex). Alla små deltagare i växtbingot får ett särskilt litet pris vid målgång  Leta upp Ida på Masugnsvägen 1 så får ni ert pris!
——————————————
Eftersom detta är en utomhusaktivitet på stora ytor bedömer vi att den går bra att arrangera även såhär i Corona-tider. Vi håller ordentliga avstånd mellan varandra i vanlig ordning.
Varmt välkomna!

Åryds samhällsförening


 Posted by at 14:20

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)